Otel Web Sitesi
Otel web sitesi tasarımı, gezginlerin rezervasyon davranışları üzerinde büyük bir etkiye sahiptir ve oteliniz için bir öncelik olmalıdır. Gezginlerin istek ve beklentilerini yansıtacak bir web sitesine ihtiyacı vardır; Web sitesinin görünüşünden heyecan duymuyorlarsa, devam edip bir oda ayırtmaları pek olası değildir.
Günümüzde otellerin çalışmasının tek yolu, profesyonel, çekici ve tamamen entegre bir çevrimiçi varlığa sahip olmaktır.
Misafirleriniz araştırmaları sırasında en iyi ikinci sıraya yerleşmeyecekler, bu yüzden siz de yapmamalısınız. Otel web sitesi tasarımı en iyi uygulamalarının sık sık değiştiği göz önüne alındığında, web sitenizi düzenli olarak değerlendirmek ve genel tasarımdan eksik bir şey olup olmadığını belirlemek gerekir.
Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, otel web sitenizin tasarımını başkalarıyla karşılaştırmaktır. Bu, otel web sitesi tasarım ilhamını keşfetmenize ve tesisiniz için en uygun olana karar vermenize olanak tanır.
Daha evvel hazırlamış olduğum otel web sitesi tasarımlarını inceleyip ilham alabilirsiniz. Siz de oteliniz için bir web sitesi yaptırmak istiyorsanız ya da otelinizin sitesini yenilemek istiyorsanız benimle buradan iletişime geçebilirsiniz.
Hazırlamış olduğum birkaç otel sitesi tasarımı projesi.
Acil Kepenk Servisi
Otomatik Kepenk Servisi
Acil Kepenk Servisi olarak İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında 7/24 otomatik kepenk tamiri servisi vermekteyiz. Arızalı kepenkleriniz, panjurlarınız için servis hattımızdan bize ulaşarak ustalarımızdan hızlı bir şekilde bilgi alabilirsiniz.
Otomatik kepenk ülkemizde yoğun olarak kullanılmaktadır. Artık hemen her işyerinde klasik kepenkler yerine otomatik uzaktan kumandalı kepenkler kullanılmaktadır. Gerek kullanıcı hatalarından kaynaklanan gerek ömrünü doldurmuş parçalar yüzünden gerekse dış etkenlerden dolayı otomatik kepenk tamiri gereken durumlar oluşabilir. Güvenliğiniz açısından zafiyet oluşturmaması için oluşan bu arızaları hızlı bir şekilde gidermek adına işinde uzman profesyonel kepenk servisi hizmeti veren Acil Kepenk Serivisi firmamız ile iletişime geçip, size en yakın ustamızla en hızlı şekilde sorununuzu çözebilirsiniz.
Tüm otomatik kepenk sistemlerinde, arıza tespiti, kepenk tamiri, motor değişimi, otomatik kepenk motor tamiri gibi işlemleri yıllardır gelen tecrübemiz ve kaliteli işçilik anlayışımızla sürdürmekteyiz. Alanımızda bilgili ekibmizle kepenk tamiri konusunadn sizlere hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz.
Acil Otomatik Kepenk Servisi
Ev ve iş yerlerinizde kullanmakta olduğunuz otomatik kepenk sistemleri arıza yaptığında güvenliğiniz açısından risk oluşturmakta ve acil müdahale edilmesi gerekmektedir.
Acil Kepenk olarak kepenk ve panjur tamiri servisi olarak İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasındaki tüm ilçelerde kepenk arızalarına en kısa sürede müdahale ederek kepenk tamir işlemini gerçekleştiriyoruz. Kepenk motoru, kepenk kumandası, kepenk alıcı kart arızalarında orijinal yedek parça kullanarak, kaliteli hizmetimizi müşterilerimize en uygun fiyatlar ile sunuyoruz.
Otomatik kepenk sistemleri zamanla bakıma ihtiyaç duyarlar. Zamanında yapılmayan bakım sonucunda, kepenk motor arızaları, kepenk kumanda alıcı kart arızaları, kepenk sıkışması, kepenk kumandası arızaları gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
İstanbul genelinde kepenk tamir servisi almak, kepenk tamir fiyatları hakkında bilgi almak, evinize ya da iş yerinize kepenk sistemi yaptırmak için bize ulaşın.
İstanbul Otomatik Kepenk Servisi
İstanbul ili genelinde 7/24 otomaik kepenk tamiri servisi veren Acil Kepenk Servisi firmamız ile sorunlarınızı hızlı ve kaliteli bir işçilikle çözüyoruz.
Aldığınız otomatik kapı hizmeti kalıcı mı olsun istiyorsunuz? Bir sıkıntı olduğunda servis desteğine hızlıca ulaşmak mı istiyorsunuz? Kaliteli olsun mu istiyorsunuz?
İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında bulunan tüm ilçelere 7/24 acil servis hizmeti sunuyoruz. Otomatik kepenk tamiri, panjur tamiri, garaj kapısı tamiri, bariyer tamiri, otomatik kapı servisi, fotoselli kapı tamiri, bahçe kapısı tamiri, seksiyonel kapı tamiri, endüstriyel kapı tamiri ve tüm otomatik kapı sistemlerinde garantili yedek parça ve uygun fiyatlar sunuyoruz.
Freelance Web Tasarımcı
Bu yazımda freelance web tasarımcı ile çalışmanın avantajlarından bahsedeceğim.
Freelance web tasarımcı ne demek?
Freelance web tasarımcı herhangi bir şirkete / firmaya bağlı olmadan, müşterisiyle birebir bir şekilde çalışmalarını sürdüren, ofis ortamının kurallarına bağlı olmadan çalışan, birden fazla işle aynı anda uğraşmayıp zamandan yeteri kadar tasarruf eden, serbest çalışmanın avantajlarını müşterisiyle olduğunca paylaşan profesyonel kişilerdir.
Pek tabii ki her sektörde olduğu gibi, bu sektörde de problemlerle karşılaşacağınız, istediğinizi alamayacağınız, maddi ve manevi problemler yaşayacağınız insanlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Freelance web tasarımcıyla çalışmanın avantajlarından bazıları şunlardır;
Bir yazılım firmasıyla anlaştığınızda, web sitesi yaptırmak istiyorum dediğinizde, size belli başlı kalıp fiyatlar sunarlar, kalıp tasarımlar sunarlar. Ve ya bunlarda özgün olsalar dahi, zaman açısından sizin istediğinizi veremeyebilirler. Çünkü sizin gibi bir çok müşterileri vardır ve ne yazık ki ülkemizde bu sektördeki firmalar, yeteri kadar profesyonel çalışan istihdam etmiyorlar. Bir yazılımcı bir çok işle uğraşmak durumunda kalabiliyor. Dolayısıyla bu gibi firmalarla çalışırken, zaman açısından büyük kayıplar yaşayabilirsiniz.
İşinizi yaptırmak için, güvenilir, işine saygılı ve size vaat ettiği hizmet kalitesini sunan bir freelance web tasarımcı bulmanız gerekir. Referanslarımla ve tecrübemle size bu güveni sağlayacağımdan eminim.
Benimle çalışmanızın en büyük avantajı ise, – işinizi için benimle çalışmaya karar verdiğinizde – üzerinde çalıştığım başka bir proje olmaması durumunda, sadece sizin işinize odaklanmam olacaktır. Freelance web master olarak, üzerinde çalıştığım bir projeyi bitirmeden bir diğerine başlamıyorum.
Genel olarak freelance web tasarımcılardan ve kendimden bahsettim, özgün ve profesyonel bir web sitesi yaptırmak istiyorsanız, benimle bu form aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz, ya da direk olarak hami [@] hamiozturk.com adresine mail atabilirsiniz.
JAVA Syntax’a Genel Bakış
Merhaba bu yazımızda Java syntax‘ına göz atacağız.
İlk olarak, java’da sınıf, nesne ve method kavramlarına bakalım.
JAVA’da Sınıf, Nesne ve Methodlar
Java nesne yönelimli bir dil olduğundan, java’da herşey classlarla(sınıf) ifade edilir. Classlar, nesneleri ve methodları içerirler.
Java’da Class’lar (Sınıf)
Java’da sınıflar, nesneye ait özelliklerin açıklandığı şablonlardır.
Java’da Object’ler (Nesne)
Nesneler durumlara ve davranışlara sahiptirler. Örnek olarak herhangi bir insanı bir nesne olarak tanımlayabiliriz. İnsanın, yaşı, cinsiyeti, gözrengi, boyu gibi çeşitli özellikleri ve durumları vardır. Nesne, bir sınıfın gerçek bir varlık haline dönüştüğü yerdir. Bu duruma, nesne’yi instance etmek / denir, new’leme yapmak olarak da geçer.
Java’da Methodlar
Methodlar aslında birer davranış biçimidir. Bir class içerisinde bir çok method barınabilir.
Java’da Instance Değişkenleri
Java’da her nesnenin kendine özel bir durumu vardır. Örnek olarak, elimizdeki insan class’ından ali ve veli nesnesi instance edebiliriz. Bu iki nesnenin özellikleri birbirinden farklı olabilir.
Şimdi de Java’da dikkat edilmesi gereken noktalara, syntax kurallarına değinelim.
JAVA’da Genel Syntax Kuralları.
– Java Case Sensitivity bir programlama dilidir. Büyük/küçük harf duyarılılığı vardır.Javaya göre “Merhaba” ve “merhaba”nın anlamı farklıdır.
– Class İsimleri. Bir java class’ı oluştururken, ilk harfinin büyük yazmaz zorunluluğumuz vardır.
Birden fazla kelimeden oluşan bir class ismimiz olacaksa, kelimeler arasında boşluk olmadan ve ilk harfleri büyük olacak şekilde olmalıdır. Türkçe karakter kullanılamaz.
Örnek, class IlkJavaProgramim
–Method İsimleri. Method isimleri küçük harfle başlamalıdır. Birden fazla kelimeden oluşacaksa, diğer kelimelerin baş harfleri büyük olmalıdır.
Örnek: public void ilkMethodAdi ();
–Dosya İsimleri. Program dosyasının ismi, class adıyla aynı olmalıdır.
Örnek: Class adımız IlkJavaProgramim ise, dosyamız da IlkJavaProgramim.java olarak kaydedilmelidir. Kullandığımız ide’ler bunu bizim için otomatik olarak yapıyorlar, ide’lerin güzellikleri 🙂
–Java’da Main Class’ı. Java’da her program main class’ı üzerinden çalışır. Main class’ımızda public static void main (String args []) methodu olmak zorundadır.
JAVA’ya özel anahtar kelimeler.
Aşağıdaki tabloda, java’nın kendine özel anahtar kelimeleri mevcuttur. Bu kelimeleri kullanarak class, method vs oluşturulamaz.
abstract assert boolean break byte case catch char class const continue default do double else enum extends final finally float for goto if implements import instanceof int interface long native new package private protected public return short static strictfp super switch synchronized this throw throws transient try void volatile while
JAVA’da Yorum Satırları
Tekli yorum // karakteri ile oluşturulur.
Çoklu yorum /* … */ ifadeleri arasına yazılır
ÖRNEK;
public class IlkJavaProjem { /* Çok Satırlı Çok Satırlı */ public static void main(String []args) { // Tek Satırlı /* Bu da Tek Satırlı */ System.out.println("Merhaba Dünya!"); } }
Genel olarak java programlarken dikkat etmemiz gereken kurallara değindik, bir sonraki yazımız Java’da Classlar ve Nesneler hakkında bir şeyler yazacağım 🙂
JAVA’da Geliştirme Ortamları
Merhaba java’da yazılım geliştirmemiz için yapmamız gereken, öncelik olarak JDK’yı bilgisayarımıza kurmamızdır. JDK, Java Devolopment Kit demektir. Adı üstünde java geliştirici kiti 🙂
Oracle’nın web sitesinde, kendi işletim sisteminize uygun olan JDK’yı indirebilirsiniz.
İndirdiğiniz exe dosyasını çalıştırın ve kurulumu yapın.
IDE Nedir?
IDE, Integrated Development Environment kısaltılmış halidir. Türkçe’ye Birleşik Geliştirme Ortamı olarak çevrilebilir.
Ide’ler, belirli programlama dillerinde yazdığımız kodları, bilgisayarın anlayacağı dile çevirirler.
Avantajları arasında, geliştiriciye kolaylık sağlaması, yazılan kodları renklendirmesi(highlighting), kod tamamlama özellikleri, kod kalıplarının bulunması, kolay hata ayıklamaları vs. vs. Kısaca ide’ler yazılımcıya zamandan kazandırır. Kullandıkça, normal editörlere göre daha avantajlı durumlarını keşfedeceksiniz 🙂
Java için Popüler IDE’ler
Netbeans
Oracle tarafından önerilen güçlü bir geliştirme ortamıdır.
NetBeans IDE, HTML, JavaScript ve CSS ile HTML5 uygulamalarının yanı sıra Java masaüstü, mobil ve web uygulamalarını hızla ve kolayca geliştirebilmenizi sağlar. IDE, ayrıca PHP ve C / C ++ geliştiricileri için mükemmel bir geliştirme ortamı sağlar. Ücretsiz ve açık kaynaktır ve dünya genelinde geniş bir kullanıcı ve geliştirici topluluğuna sahiptir.
Sadece java için değil, diğer diller içinde kullanılabilir.
Netbeans Kurulumu
Netbeans’ın sitesinden, buradan işletim sisteminize uygun olan sürümünü indirebilirsiniz. Bendeki sürüm, en sağdaki all seçeneği altındaki sürüm. Bunu indirmenizi öneririm. Diğer dillerde de geliştirme yapacağımız zaman netbeans’ı kullanabiliriz.
Eclipse
Eclipse de netbeans benzeri bir ide’dir, buradan kurulum dosyasını indirebilirsiniz.
Eclipse Kurulumu
İndiridğiniz exe’yi çalıştırın. Karşınıza aşağıdaki seçenekler gelecektir.
İlk sıradaki “Eclipse IDE for Java Developers” seçeneğini seçip devam edin ve kurulumu tamamlayın.
Sonraki yazımız JAVA Syntax’ına Genel Bakış olacaktır. Hoşçakalın 🙂
JAVA Nedir?
JAVA Nedir?
-Java object oriented(nesne yönelimli), yapısal bir programlama dilidir. Java’da herşey nesnelerle ifade edilir.
-Platform intependet (platform bağımsız) bir dildir.
Write Once, Run Anywhere (Bir Kez Yaz, Her Yerde Çalıştır) felsefisindedir.
Java linux bir pcde yazılıp windows bi pcde çalıştırılabilir vs.
-OOP (object oriented programming) felsefesine aşinaysanız, java’yı öğrenmeniz hiç zor olmayacaktır.
-Programlama dilleri arasında en çok kullanılan dillerdendir.
Bir sonraki yazımız java’da geliştirme ortamları hakkında olacak.
Localhost’a Wampserver Kurulumu
Merhaba, php kodlarımızı çalıştırmamız için bir sunucuya ihtiyacımız vardır, kendi bilgisayarınıza localhost kurarak, php çalışmalarınızı yapmanız için bir ortam oluşturabilirsiniz.
Apache, mysql ve php’yi paket halinde bilgisayarınıza kurmanıza yarayacak bir kaç localhost yazılımı mevcuttur. Ben kendi kullandığım ve sorunsuz olarak çalışan WampServer’ı öneriyorum.
Wampserver Kurulumu.
Wampserver’ın resmi sitesinden (bu linkten) kurulum dosyasını indirin. Klasik bir şekilde kurulumu yapın.
Daha sonra ekrana gelen kısayolu tıklayıp çalıştırın.
Sağ altta wampserverın ikonu belirecek. İkona sol tık yaparak, www directory’ye tıklayın.
Açılan klasör bilgisayarımızda C:\wamp\www klasörüdür.
Php sayfalarımızı bu klasör içerisinde yayınlayacağız.
www klasörü içerisinde herhangi bir klasör açın(örn:test) ve index.php dosyanızı oluşturun ve içersine php kodlarınızı yazın.
<?php echo "Merhaba Dünya!"; ?>
tarayıcınızdan, http://localhost/test/index.php dosyasını görüntüleyin.
Ekranda, Merhaba Dünya! yazısını görüyorsanız herhangi bir sorun yok demektir 🙂
Wamp server’ı bilgisayarınızı her açtığınızda başlatmanız gerekir.
PHP’de Döngüler (For, while, foreach)
Merhaba, bu yazıda php’de for döngüsü, while döngüsü, do-while döngüsü, foreach döngüsü, döngülerde break ve continue kullanımlarını aktaracağım.
Döngüler, belli kod bloklarını belirli sayıda çalıştırmak için kullanılır.
Php For Döngüsü Kullanımı.
For döngüsü, bir kod bloğunu sayısını bildiğimiz kadar çalıştırmakta kullanılır.
Syntax’ı şu şekildedir;
for (başlangıç; bitiş; artım değeri){
çalışacak kod.
}
Aşağıdaki for örneği, ekrana 1’den 10′ kadar olan sayıları yazdırır.
<?php for( $i = 1; $i<=10; $i++ ) { echo $i."<br>"; } ?>
Php While Döngüsü Kullanımı.
While döngüsü, koyulan koşul doğru olduğu sürece çalışan döngüdür.
Syntax’ı şu şekildedir;
while (koşul) {
çalışacak kod.
}
Aşağıdaki while örneği, i’nin değeri 10 olana kadar, sayi değişkenini birer birer eksiltir, i’nin değerinin birer birer artırır.
<?php $i = 0; $sayi = 50; while( $i < 10) { $sayi--; $i++; } echo "Döngü sonucu i = $i ve sayi = $sayi" ; ?>
Php’de Do-While Döngüsü.
Do-while döngüsü, bir kod bloğunu en az bir kere çalıştırır. Daha sonra belirttiğimiz koşul doğru olduğu sürece tekrarlar.
Syntax’ı şu şekildedir;
do {
çalışacak kod.
}
while (koşul);
Örnek olarak, aşağıdaki kod, şarta bakmadan hemen önce i’nin değerini 1 artırır, daha sonra koşula geçer, koşul sağlandığı sürece döngü devam eder.
<?php $i = 0; do { $i++; } while( $i < 10 ); echo ("Döngü durdu = $i" ); ?>
Php’de Foreach Kullanımı.
Foreach döngüsü, dizi elemanlarının değerlerini döngü içinde kullanmamızı sağlar.
Syntax’ı şu şekildedir;
foreach (array as değer) {
çalışacak kod.
}
Aşağıdaki örnekte, bir dizi elemanlarını, “deger” değişkenine atayarak ekrana yazdırdık.
<?php $dizi = array( 1, 2, 3, 4, 5); foreach( $dizi as $deger ) { echo "Değer : $deger <br />"; } ?>
Break Kullanımı
Belirli koşullarda döngüden çıkmam için kullanılır.
Aşağıdaki örnekte, i’nin değeri 3 olduğunda döngüden çıkar.
<?php $i = 0; while($i < 10) { $i++; if($i == 3){ break; } } echo ("Döngü durdu i = $i" ); ?>
Continue Kullanımı
Döngüde, belirtilen koşul gerçekleştiğinde koşulu atlayarak döngüye devam eder.
Aşağıdaki örnekte, i’nin değeri 3 olduğunda, o kısmı atlayıp devam eder, ekrana 1’den 10’a kadar olan sayıları 3 sayısı hariç olack şekilde yazar.
<?php $i = 0; while($i < 10) { $i++; if($i == 3){ continue; } echo "i = $i<br>"; } ?>
Php’de Koşullu İfadeler – if, else, elseif, switch
Merhaba, bu yazımız PHP’de karar(koşul) yapıları(condition statement) hakkında olacak.
PHP’de Koşullu İfadeler.
If ve Else Koşulları
Bir koşul’un doğru olup olmadığını kontrol eder, eğer doğruysa belli bir kod bloğu çalışır, değilse diğer kod bloğu çalışır.
Örnek vermek gerekirse;
<?php $a=15; if ($a > 10){ // şart sağlanıyorsa bu kod bloğu çalışır. echo "büyüktür"; } else { //sağlanmıyorsa bu kod bloğu çalışır. echo "küçüktür"; } ?>
Elseif Koşulu
Birden fazla if koşulu belirtileceği zaman kullanılabilir, örneklesek daha iyi olur;
Yukardaki örneğe ekleme yapalım.
<?php $a=15; if ($a > 30){ // şart sağlanıyorsa bu kod bloğu çalışır. echo "30'dan büyüktür"; } elseif($a > 20){ // yukarıdaki şart sağlanmıyorsa ve bu şart sağlanıyorsa bu kod bloğu çalışır. echo "30'dan büyük değildir, 20'den büyüktür."; } elseif($a > 10){ // yukarıdaki 2 şart da sağlanmıyorsa ve bu şart sağlanıyorsa bu kod bloğu çalışır. echo "10'dan büyüktür. 20'den ve 30'dan büyük değildir."; } else { // hiç bir şart sağlanmıyorsa bu kod bloğu çalışır. echo "Hiç bir şart sağlanmadı."; } ?>
İç içe if kullanımı
<?php $a=12; if ($a > 10){ if($a == 12){ echo "10 dan büyük ve 12'ye eşittir"; } } else { echo "hiç biri sağlanmıyor"; } ?>
Switch – Case kullanımı.
Yapacağımız karşılaştırmaların birini yakalamak için switch kullanabiliriz. Daha çok belli ifadeleri yakalamak içni kullanılır.
Örneğin haftanın günlerini karşılaştıracağımız bir durumda switch idealdir. İf else ile de yapılabilir fakat switch kullanarak yapmamız daha kısa sürecektir.
Kullanımı :
switch (ifade){ case deger: eğer ifade deger'e eşitse burası çalışır. break; case deger2: eğer ifade deger2'ye eşitse burası çalışır. break; default: hiçbiri sağlanmazsa burası çalışır. }
Örnek;
<?php $d = date("D"); // php'de tarih işlemleriyle ilgili bir yazı yazdığımda bu kısmı detaylı açıklarım. bu ifade bulunduğumuz günün ingilizce olarak kısaltılmışını döndürür. switch ($d){ case "Mon": echo "Bugün günlerden Pazartesi"; break; case "Tue": echo "Bugün günlerden Salı"; break; case "Wed": echo "Bugün günlerden Çarşamba"; break; case "Thu": echo "Bugün günlerden Perşembe"; break; case "Fri": echo "Bugün günlerden Cuma"; break; case "Sat": echo "Bugün günlerden Cumartesi"; break; case "Sun": echo "Bugün günlerden Pazar"; break; default: echo "Böyle bir gün yok, ilginç :)"; } ?>
Yukarıdaki örneği, çalıştırdığımızda hangi gündeysek, ekrana yazdıracaktır. Ben, “Bugün günlerden Cuma” çıktısını görüyorum 🙂
Bu yazıdaki php’de çokça kullanacağımız koşullu ifadelerin kullanımını anlatmaya çalıştım, umarım faydalı olmuştur, görüşmek üzere 🙂